Greater Copenhagen som ledende fintech-hub

Greater Copenhagen har alle forudsætningerne for at erobre en position på den internationale fintech-scene, som det naturlige nordiske knudepunkt for viden og investeringer.

Greater Copenhagens styrker er en veludbygget digital infrastruktur og en tradition for stærkt og brugercentret digitalt design. Desuden er det let at drive virksomhed i Danmark. Verdensbanken kårede således i 2015 Danmark til det mest forretningsvenlige land i Europa. Det internationale kendskab til Greater Copenhagens styrker inden for fintech er imidlertid lavt, hvorfor en digital kampagneindsats skal gøre det attraktivt for fintech-talenter og -iværksættere samt virksomheder at etablere sig i Greater Copenhagen. 


Blev en del af kampagnen

Som virksomhed i Greater Copenhagen er det muligt at blive en del af den international kampagneindsats, der er har to målgrupper; talent tiltrækning og tiltrækning af start-ups og etablerede virksomheder. Virksomheder I Greater Copenhagen kan mod betaling indgå i kampagnen og herigennem eksponere ubesatte stillinger over for internationale højtuddannede specialister og/eller støtte op om idéen om at etablere Greater Copenhagen som nordisk fintech-hub og herigennem stimulere udviklingen af Københavns spirende fintech- og start-up-miljø.

Timingen for kampagnen er essentiel. Særligt er der momentum nu, hvor der som følge af Brexit er røre i markederne, og hvor tvivl om fremtiden gør sikre alternativer i EU attraktive. Kampagnen går i luften fra 1. februar 2017 frem mod Money 20/20 Europe konferencen, der for andet år i træk afvikles i Bella Center i København i slutningen juni 2017. Konferencen omhandler alt om betalinger fra forskning og innovation til teknologi og services og tiltrækker op mod 4.000 iværksættere, forskere og beslutningstagere fra virksomheder i den finansielle sektor.


Kontakt

Morten Friis-Olsen, Brand Manager Greater Copenhagen, Copenhagen Capacity, mfo@copcap.com or +45 61 19 94 75


Fintech - Financial technology

Fintech er sammentrækningen af financial og technology, hvorfor begrebet fintech ofte benyttes, når man arbejder i dette felt. Fintech omfatter både store etablerede finansielle organisationer, der ofte har mange it-ansatte og it-virksomheder, der leverer løsninger til den finansielle sektor. I de senere år er der kommet stort fokus på udviklingen af nye virksomheder i feltet mellem finans og it, der ofte, men ikke udelukkende, arbejder med betalinger, pengeudlån, herunder crowdfunding, krypto-valuta med flere.


Partnere

Bag kampagnen står organisationerne Copenhagen Capacity og Copenhagen Fintech, som bl.a. består af Københavns Kommune, Finansrådet og Finansforbundet samt private virksomheder inden for den finansielle sektor og tech-branchen.

Copenhagen Capacity - Fintech

Copenhagen Fintech Lab

Finansrådet

Finansforbundet

Money 20/20 Europe