Fast Femern-forbindelse passerer vigtig milepæl

Greater Copenhagen & Skåne Committee hilser velkommen, at tunnelselskabet Femern A/S har banet vej for, at tyske myndigheder nu kan forberede miljøgodkendelsen af den faste forbindelse under Femern Bælt. Forbindelsen til Tyskland åbner nye døre til fremgang og vækst på begge sider af Femern Bælt.

Med besvarelsen af 12.600 tyske indsigelser mod en fast Femern Bælt-forbindelse, har Femern A/S, der skal etablere den faste forbindelse til Tyskland, bragt sig et vigtigt skridt nærmere en tysk miljøgodkendelse af det store byggeprojekt – og dermed også et skridt nærmere en længe ventet byggestart.

”Dette vigtige skridt kan forhåbentlig bane vej for en tysk miljøgodkendelse uden yderligere forsinkelser af den faste forbindelse til Tyskland og Europa. Femern Bælt-forbindelsen spiller en central rolle for Greater Copenhagens ambitioner om at blive en førende vækstregion,” siger Henrik Fritzon, formand for The Greater Copenhagen & Skåne Committee samt formand for Region Skåne.

De 12.600 indsigelser indløb under en tysk høring om projektet i midten af 2016. Femern A/S har brugt de seneste måneder på at besvare de mange indsigelser med assistance fra et stort antal specialister og fagfolk, heriblandt mange tyske. Der kan dog stadig gå flere år, før en tysk godkendelse er i hus og eventuelle juridiske knaster ryddet af vejen, så byggeriet af en tunnel under Femern Bælt kan gå i gang, og forsinkelsen ærgrer i Greater Copenhagen.

”Vi er overbeviste om, at Femern Bælt-forbindelsen vil blive en katalysator for tiltrængt vækst og arbejdspladser både nord og syd for Femern Bælt. Hver gang projektet udsættes, går vi glip af nye muligheder for økonomisk fremgang og samarbejde,” siger borgmester Niels Hörup, næstformand i The Greater Copenhagen & Skåne Committee.

Femern A/S forventer, at processen for den tyske miljøgodkendelse vil være afsluttet i 2019, så byggeriet af sænketunnelen kan gå i gang i 2020.

”Femern Bælt-forbindelsen vil skabe tusindvis af arbejdspladser i Greater Copenhagen-metropolen – både i forbindelse med selve byggeriet, og når forbindelsen står færdig. Det viser erfaringerne fra Øresundsbroen, og det vil også være tilfældet med forbindelsen til Tyskland. Derfor sætter vi vores lid til, at de tyske myndigheder nu kan udstede en miljøgodkendelse, så byggeriet kan gå i gang,” siger Sophie Hæstorp Andersen, næstformand i The Greater Copenhagen & Skåne Committee og regionsformand i Region Hovedstaden.

For yderligere kommentarer kontakt:

Henrik Fritzon via presschef Malin Tykesson, tel: +46 0725-99 76 04

Sophie Hæstorp Andersen via Region Hovedstadens pressevagt: +45 7020 9588, e-mail: presse@regionh.dk

Niels Hörup via chefkonsulent Anders Haarløv tlf. +45 2034 0021, e-mail: ahaa@solrod.dk