Nyheder

Få de seneste nyheder om Greater Copenhagen

Lahti ser på løsninger inden for smart city og bæredygtig byudvikling i Greater Copenhagen

20 jun 2017  -  News

Besøg baner vejen for muligt samarbejde om bæredygtig byudvikling mellem byerne Lahti og København og Malmö på tværs af Øresund.

Læs mere

Ud i Greater Copenhagen

19 jun 2017  -  News

En af One-Point Entrys fornemste opgaver er at matche international efterspørgsel med regional ekspertise, og det hjælper i høj grad med at sætte Greater Copenhagens mange gode løsninger på verdenskortet.

Læs mere

Video-budskaber fra Greater Copenhagen på Folkemødet 2017

16 jun 2017  -  News

Greater Copenhagen & Skåne Committee benytter Folkemødet i Allinge på Bornholm til at debattere regionens centrale dagsordener: Et fælles arbejdsmarked, en ny fast forbindelse over Øresund, udvikling af regionens fødevaresektor, grænsekontrol m.m. Se video-budskaber fra Folkemødet 2017 her:

Læs mere

Styrelsen i Greater Copenhagen & Skåne Committee på studieresa till Hamburg

31 maj 2017  -  News

Den 16-17 maj besökte styrelsen och styrgruppen i Greater Copenhagen & Skåne Committee Hamburg där deltagarna träffade representanter från Hamburg och Hamburg Metropolitan Region.

Læs mere

Kampagne skal lokke life science til Greater Copenhagen

31 maj 2017  -  News

Efter succesfulde indsatser for at tiltrække udenlandsk talent til gaming- og fintech-virksomheder i Greater Copenhagen lanceres inden længe en kampagne, der skal tiltrække både virksomheder og internationalt talent inden for life science.

Læs mere

Greater Copenhagen på Folkemødet 2017

31 maj 2017  -  News

Greater Copenhagen deltager i Folkemødet 2017 i Allinge på Bornholm med et spændende program med aktiviteter og politiske debatter om en række emner, som er centrale for samarbejdet i vores region.

Læs mere

Öresundsbron - en succé för integrationen och samhällsutvecklingen

18 maj 2017  -  News

Skrivelse till infrastrukturminister Anna Johansson och transportminister Ole Birk Olesen om nya Öresundsförbindelser:

Læs mere

Øresundsbroen - en succes for integrationen og samfundsudviklingen

18 maj 2017  -  News

Skrivelse til infrastrukturminister Anna Johansson og transportminister Ole Birk Olesen om nye Øresundsforbindelser:

Læs mere

Greater Copenhagen styrker erhvervsklyngerne

28 apr 2017  -  News

Stærke erhvervsklynger er afgørende for at skabe vækst og beskæftigelse. Derfor arbejder Greater Copenhagen for at styrke regionens klynger og har netop afholdt en konference om klyngesamarbejde. Greater Copenhagen er allerede blandt Europas førende metropolregioner til at fostre stærke klynger.

Læs mere

Greater Copenhagen arbetar för färre gränshinder

28 apr 2017  -  News

På lång sikt är målsättningen att det blir färre gränshinder Greater Copenhagen och att internationell arbetskraft, till exempel forskare och experter på ESS och MAX IV ska kunna bo och arbeta på båda sidor sundet.

Læs mere

Stort potentiale for deleøkonomi mellem virksomheder

28 apr 2017  -  News

Via en online markedsplads skal virksomheder kunne dele maskiner og materiel, der ikke bliver udnyttet fuldt ud. Det er tanken bag konceptet Shareb2b, der netop har vundet den deleøkonomiske idékonkurrence Region Sjælland deler.

Læs mere

Succes for rekruttering af spiludviklere til Greater Copenhagen

28 apr 2017  -  News

Næsten 1.000 spiludviklere og dataspecialister har søgt 40 job hos Greater Copenhagens voksende gaming-industri som resultat af en målrettet, international rekrutteringskampagne, som Region Hovedstaden og Region Skåne stod bag. De ledige job fandtes i 11 danske og skånske spilvirksomheder.

Læs mere

Business Region Skåne söker en marknadskommunikatör

03 apr 2017  -  News

Tjänsten innebär att arbeta med varumärket Greater Copenhagens fortsatta implementering och utveckling i Skåne

Læs mere

Landskrona afløser Hässleholm i bestyrelsen

31 mar 2017  -  News

En rotationsordning for Trelleborg, Hässleholm og Landskrona i The Greater Copenhagen & Skåne Committee betyder, at Landskrona stad er trådt ind i bestyrelsen i 2017 efter Hässleholm, der deltog i bestyrelsens arbejde i 2016.

Læs mere

Virksomheder kan læse om andres eksport-erfaring i Greater Copenhagen

31 mar 2017  -  News

Via informationstjenesten Øresunddirektbusiness, der orienterer borgere og virksomheder om pendling og erhvervsaktivitet over Øresund, kan virksomheder i Greater Copenhagen nu læse om andre virksomheders erfaring med at gøre forretning på den anden side af Sundet.

Læs mere

Større udenlandsk interesse for Greater Copenhagen i 2016

30 mar 2017  -  News

Greater Copenhagens fælles modtageservice for udenlandske delegationer, One Point Entry, bistod 15 pct. flere besøgsgrupper sidste år end i 2015. En skånsk afdeling er nu etableret for udenlandske delegationsbesøg til Skåne.

Læs mere

Region Sjælland i nyt samarbejde med Schleswig-Holstein

30 mar 2017  -  News

Greater Copenhagen rykker tættere på Nordtyskland i god tid, før boremaskinerne tager hul på tunnelen under Femern Bælt. Region Sjælland indgår politisk samarbejdsaftale med Schleswig-Holstein med fokus på erhverv, pendling, sundhed og kultur.

Læs mere

Sverige och Danmark bör samarbeta för att få läkemedelsmyndigheten

22 mar 2017  -  News

Skrivelse till Sveriges och Danmarks regeringar: Ordförandeskapet för Greater Copenhagen & Skåne Committee vill uppmana Sveriges och Danmarks regeringar till att samarbeta om att få den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, till Norden i samband med myndighetens flytt från London.

Læs mere

Sverige og Danmark må samarbejde for at få lægemiddelagentur

22 mar 2017  -  News

Åbent brev til regeringerne i Sverige og Danmark: Formandskabet for The Greater Copenhagen & Skåne Committee opfordrer Sverige og Danmark til at samarbejde om at trække det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, til Norden, når agenturet skal flytte fra London som følge af Storbritanniens udtræden af EU.

Læs mere

Historien om Greater Copenhagen

22 feb 2017  -  News

Bo Rasmussen, kommunaldirektør i Gladsaxe, har beskrevet, hvordan Greater Copenhagen-samarbejdet kom til verden og er organiseret. I artiklen Fra brændende platform til strategisk alliance i tidsskriftet Administrativ Debat giver Bo Rasmussen en kort præsentation af Greater Copenhagens forhistorie og funktionsmåde.

Læs mere