Nyheder

Få de seneste nyheder om Greater Copenhagen

Öresundsbron - en succé för integrationen och samhällsutvecklingen

18 maj 2017  -  News

Skrivelse till infrastrukturminister Anna Johansson och transportminister Ole Birk Olesen om nya Öresundsförbindelser:

Læs mere

Øresundsbroen - en succes for integrationen og samfundsudviklingen

18 maj 2017  -  News

Skrivelse til infrastrukturminister Anna Johansson og transportminister Ole Birk Olesen om nye Øresundsforbindelser:

Læs mere

Greater Copenhagen styrker erhvervsklyngerne

28 apr 2017  -  News

Stærke erhvervsklynger er afgørende for at skabe vækst og beskæftigelse. Derfor arbejder Greater Copenhagen for at styrke regionens klynger og har netop afholdt en konference om klyngesamarbejde. Greater Copenhagen er allerede blandt Europas førende metropolregioner til at fostre stærke klynger.

Læs mere

Greater Copenhagen arbetar för färre gränshinder

28 apr 2017  -  News

På lång sikt är målsättningen att det blir färre gränshinder Greater Copenhagen och att internationell arbetskraft, till exempel forskare och experter på ESS och MAX IV ska kunna bo och arbeta på båda sidor sundet.

Læs mere

Succes for rekruttering af spiludviklere til Greater Copenhagen

28 apr 2017  -  News

Næsten 1.000 spiludviklere og dataspecialister har søgt 40 job hos Greater Copenhagens voksende gaming-industri som resultat af en målrettet, international rekrutteringskampagne, som Region Hovedstaden og Region Skåne stod bag. De ledige job fandtes i 11 danske og skånske spilvirksomheder.

Læs mere

Stort potentiale for deleøkonomi mellem virksomheder

28 apr 2017  -  News

Via en online markedsplads skal virksomheder kunne dele maskiner og materiel, der ikke bliver udnyttet fuldt ud. Det er tanken bag konceptet Shareb2b, der netop har vundet den deleøkonomiske idékonkurrence Region Sjælland deler.

Læs mere

Business Region Skåne söker en marknadskommunikatör

03 apr 2017  -  News

Tjänsten innebär att arbeta med varumärket Greater Copenhagens fortsatta implementering och utveckling i Skåne

Læs mere

Virksomheder kan læse om andres eksport-erfaring i Greater Copenhagen

31 mar 2017  -  News

Via informationstjenesten Øresunddirektbusiness, der orienterer borgere og virksomheder om pendling og erhvervsaktivitet over Øresund, kan virksomheder i Greater Copenhagen nu læse om andre virksomheders erfaring med at gøre forretning på den anden side af Sundet.

Læs mere

Landskrona afløser Hässleholm i bestyrelsen

31 mar 2017  -  News

En rotationsordning for Trelleborg, Hässleholm og Landskrona i The Greater Copenhagen & Skåne Committee betyder, at Landskrona stad er trådt ind i bestyrelsen i 2017 efter Hässleholm, der deltog i bestyrelsens arbejde i 2016.

Læs mere

Større udenlandsk interesse for Greater Copenhagen i 2016

30 mar 2017  -  News

Greater Copenhagens fælles modtageservice for udenlandske delegationer, One Point Entry, bistod 15 pct. flere besøgsgrupper sidste år end i 2015. En skånsk afdeling er nu etableret for udenlandske delegationsbesøg til Skåne.

Læs mere

Region Sjælland i nyt samarbejde med Schleswig-Holstein

30 mar 2017  -  News

Greater Copenhagen rykker tættere på Nordtyskland i god tid, før boremaskinerne tager hul på tunnelen under Femern Bælt. Region Sjælland indgår politisk samarbejdsaftale med Schleswig-Holstein med fokus på erhverv, pendling, sundhed og kultur.

Læs mere

Sverige og Danmark må samarbejde for at få lægemiddelagentur

22 mar 2017  -  News

Åbent brev til regeringerne i Sverige og Danmark: Formandskabet for The Greater Copenhagen & Skåne Committee opfordrer Sverige og Danmark til at samarbejde om at trække det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, til Norden, når agenturet skal flytte fra London som følge af Storbritanniens udtræden af EU.

Læs mere

Sverige och Danmark bör samarbeta för att få läkemedelsmyndigheten

22 mar 2017  -  News

Skrivelse till Sveriges och Danmarks regeringar: Ordförandeskapet för Greater Copenhagen & Skåne Committee vill uppmana Sveriges och Danmarks regeringar till att samarbeta om att få den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, till Norden i samband med myndighetens flytt från London.

Læs mere

Startskud for fælles satsning på fødevarer

22 feb 2017  -  News

Repræsentanter for kommuner og regioner i Greater Copenhagen samles den 3. marts i København for at sætte gang i en fælles satsning på fødevareområdet. Indsatsen skal bidrage til øget vækst og beskæftigelse i fødevaresektoren i hele regionen, fra Lund til Lammefjorden og fra Gilleleje til Smygehamn.

Læs mere

Historien om Greater Copenhagen

22 feb 2017  -  News

Bo Rasmussen, kommunaldirektør i Gladsaxe, har beskrevet, hvordan Greater Copenhagen-samarbejdet kom til verden og er organiseret. I artiklen Fra brændende platform til strategisk alliance i tidsskriftet Administrativ Debat giver Bo Rasmussen en kort præsentation af Greater Copenhagens forhistorie og funktionsmåde.

Læs mere

Solid succes baner vej for endnu en HH-Jobmesse

22 feb 2017  -  News

HH-Jobmessen i Helsingør og Helsingborg sidste efterår var så stor en succes, at de to byer holder en ny jobmesse den 1. marts. Over 5.200 jobsøgende besøgte Knutpunkten i Helsingborg og Toldkammeret i Helsingør, og 100 fik job som resultat af jobmessen, der var finansieret af Greater Copenhagen.

Læs mere

Fast Femern-forbindelse passerer vigtig milepæl

15 feb 2017  -  News

Greater Copenhagen & Skåne Committee hilser velkommen, at tunnelselskabet Femern A/S har banet vej for, at tyske myndigheder nu kan forberede miljøgodkendelsen af den faste forbindelse under Femern Bælt. Forbindelsen til Tyskland åbner nye døre til fremgang og vækst på begge sider af Femern Bælt.

Læs mere

Flexibel svensk gränskontroll väcker hopp hos pendlare

08 feb 2017  -  News

Ett nytt avtal som ger svensk polis möjlighet att genomföra gränskontroller under tiden som Öresundstågen kör från Danmark till Sverige kan göra livet lättare för pendlarna. Greater Copenhagen välkomnar det efterlängtade och väntade initiativet.

Læs mere

Fleksibel svensk grænsekontrol giver håb for pendlere

08 feb 2017  -  News

En ny aftale, som giver svensk politi adgang til at gennemføre grænsekontrol, mens øresundstogene kører fra Danmark til Sverige, kan lette livet for pendlerne. Greater Copenhagen hilser det længe ventede initiativ velkommen.

Læs mere

Stora uppgifter väntar Greater Copenhagen under 2017

20 jan 2017  -  News

Efter det första året med gemensamma insatser för tillväxt i Greater Copenhagen går vårt samarbete nu stark in på sitt andra år.

Læs mere