Nyheder

Få de seneste nyheder om Greater Copenhagen

Lørdagens program i Greater Copenhagens Folkemødetelt

15 jun 2019  -  News

Deltag i Greater Copenhagens lørdagsprogram på Folkemødet 2019 - vi fortsætter de spændende debatter i dag.

Læs mere

Fredagens program i Greater Copenhagens Folkemødetelt

14 jun 2019  -  News

Greater Copenhagen fortsætter fredag, hvor vi slap torsdag, med en buket af inspirerende politiske debatter om udviklingen af vores region med 4,3 mio. indbyggere i Østdanmark og Sydsverige.

Læs mere

Økonomisk salvandsindsprøjtning til life science i Greater Copenhagen

13 jun 2019  -  News

Life science er en styrkeposition i Greater Copenhagen-regionen, som dækker Østdanmark og Sydsverige. Og nu giver en økonomisk saltvandsindsprøjtning fra EU mulighed for at udvikle ny, banebrydende forskning i kroppens mikroorganismer.

Læs mere

Greater Copenhagen slår teltdugen til side til Folkemødet 2019

12 jun 2019  -  News

Greater Copenhagen lægger ud med spændende debatter og events, når Folkemødet åbner torsdag den 13. juni. Her kan du læse om torsdagens program.

Læs mere

Stor interesse for konference om infrastruktur i Greater Copenhagen

09 maj 2019  -  News

Læs mere

Greater Copenhagen styrer mod fortsat vækst og udvikling

18 dec 2018  -  News

Ny rapport lover godt for udvikling og vækst i Greater Copenhagen. På 10 ud af 13 områder er metropolregionen i vækst eller ligger stabilt, dokumenterer rapporten. Greater Copenhagen har succes med at tiltrække turister, højt uddannet arbejdskraft og med at udbrede sit brand. Der er dog stadig mulighed for forbedring.

Læs mere

Greater Copenhagen styr mot fortsatt tillväxt och utveckling

18 dec 2018  -  News

Utveckling och tillväxt i Greater Copenhagen utlovas i en ny rapport. På 10 av 13 områden befinner sig metropolregionen i tillväxt eller ligger kvar stabilt, dokumenterar rapporten. Greater Copenhagen har nått framgång i sitt arbete med att attrahera turister, högutbildad arbetskraft och med att sprida sitt varumärke. Men det finns fortfarande utrymme för förbättringar.

Læs mere

Konferens ska stärka gränspendlare i Greater Copenhagen

30 nov 2018  -  News

Intresset för att pendla mellan Sverige och Danmark växer, och gränspendling rymmer stora möjligheter men också utmaningar. Med deltagande av både svenska och danska ministrar fokuserar Greater Copenhagen och Øresunddirekt på hinder men också på möjligheter och gränsöverskridande samarbete under en heldagskonferens den 4 december på Christiansborg.

Læs mere

Greater Copenhagen sätter mobilitet och infrastruktur på dagordningen

21 nov 2018  -  News

Greater Copenhagen står inför flera viktiga investeringar i ny infrastruktur, inte minst Fehmarn Bält-förbindelsen. Bättre vägar, järnväg och fasta förbindelser ger nya möjligheter till tillväxt och utveckling, som regionen ska se till att utnyttja. Därför stod infrastruktur överst på dagordningen när parterna i Greater Copenhagen samlades till politiskt toppmöte den 23 november.

Læs mere

Frank Jensen bliver ny formand for Greater Copenhagen

21 nov 2018  -  News

Greater Copenhagen-samarbejdet står til at udvide medlemskredsen med Halland. Det besluttede en enig bestyrelse fredag på et ekstraordinært bestyrelsesmøde, der også udpegede Københavns overborgmester, Frank Jensen, som ny formand fra årsskiftet. Han afløser regionsrådsformand Heino Knudsen på posten.

Læs mere

Greater Copenhagen sætter mobilitet og infrastruktur på dagsordenen

21 nov 2018  -  News

Greater Copenhagen står over for vigtige investeringer i ny infrastruktur, ikke mindst Femernforbindelsen. Bedre veje, jernbaner og faste forbindelser giver nye muligheder for vækst og udvikling, som regionen skal sørge for at udnytte. Derfor stod infrastruktur øverst på dagsordenen, da parterne i Greater Copenhagen samledes til politisk topmøde den 23. november.

Læs mere

Frank Jensen blir ny ordförande för Greater Copenhagen

21 nov 2018  -  News

Greater Copenhagen-samarbetet utvidgar medlemskretsen med Region Halland. Det beslutade en enig styrelse vid fredagens extra styrelsemöte, som också utnämnde Köpenhamns överborgmästare Frank Jensen till ny ordförande från 1 januari 2019. Han efterträder Region Själlands regionrådsordförande Heino Knudsen på posten.

Læs mere

Greater Copenhagens høringssvar til lov om erhvervsfremme

13 aug 2018  -  News

Greater Copenhagen & Skåne Committee har afgivet høringssvar til lovforslaget til forenkling af det danske erhvervsfremmesystem.

Læs mere

Greater Copenhagen må ikke gå tabt i forenkling

26 apr 2018  -  News

Den økonomiske virkelighed i Greater Copenhagen er kompleks og grænseoverskridende. Regeringens ønske om at forenkle det danske system for erhvervsfremme må ikke føre til et system, der ikke kan rumme og fremme Greater Copenhagen.

Læs mere

Håb om EU-penge til strategisk analyse af HH-forbindelse

26 apr 2018  -  News

En fast forbindelse fra Helsingborg til Helsingør står centralt i Greater Copenhagens trafikcharter. Sverige og Danmark satser på snarlig EU-støtte til strategisk analyse af mulighederne for ny fast forbindelse.

Læs mere

50 mio. til udviklingen af energi- og ressourcesystemer i Greater Copenhagen

24 apr 2018  -  News

Grøn vækst kan skabe op til 42.000 nye grønne job i Greater Copenhagen frem mod 2035, forudså en grøn vækstanalyse i 2016. FUTURE, et nyt EU-projekt til 50 mio. kr., skal være med til at realisere potentialet for bæredygtig omstilling.

Læs mere

Greater Copenhagen er med på ITS World Congress 2018

24 apr 2018  -  News

Deltag i Greater Copenhagens spændende break out-session om infrastruktur, øresundsmetro og digitale billetsystemer for kollektiv transport under ITS World Congress 2018

Læs mere

Ejendomsmesse gav stor interesse for Greater Copenhagen

24 apr 2018  -  News

Årets ejendomsmesse i Cannes indbragte Greater Copenhagen en eftertragtet pris for tiltrækning af udenlandsk talent og kapital – og gav masser af opmærksomhed til regionen.

Læs mere

Hurtigt bredbånd kan give dramatisk gevinst til Greater Copenhagen

21 mar 2018  -  News

Udrulning af hurtigt bredbånd i hele Greater Copenhagen kan forøge regionens produktivitet svarende til en årlig vækstgevinst på minimum 6 mia. kr. årligt, dokumenterer ny rapport. Med en ny politisk aftale, Greater Copenhagen Gigabit, vil parterne i Greater Copenhagen-samarbejdet styrke regionens digitalisering.

Læs mere

Vi skal stå sammen

07 feb 2018  -  News

Greater Copenhagen er ikke blot en idé om et samarbejde på tværs af regioner. Det er en nødvendighed for alle tre regioner, skriver Greater Copenhagens nye formand, Heino Knudsen, der ser på samarbejdets muligheder i den nære fremtid.

Læs mere