Gik du glip af Greater Copenhagens debat på Altinget Sommermøde?

Se debatten via linket herunder med politikere og erhvervslivets bud på, hvordan vækst, job og grøn omstilling kan afløse grænselukning og overnatningsforbud for turister

 

Hvordan får vi hurtigt Greater Copenhagen på fode igen efter coronakrisen? Greater Copenhagen er en metropolregion med stor betydning for den økonomiske vækst i både Danmark og Sverige. Men Greater Copenhagen er også en grænseregion, og grænseregioner har været særligt sårbare under coronakrisen, fordi den politiske koordinering mellem landene halter. Et økonomisk tilbageslag i Greater Copenhagen breder sig som ringe i vandet til det øvrige Danmark og Sverige.

Greater Copenhagens formand, Heino Knudsen, var vært for Greater Copenhagens debat under Altinget Sommermøde den 10. juni. Debatten skulle vise veje til ny vækst og økonomisk udvikling i vores metropolregion. Politikere og erhvervsliv tog temperaturen på Greater Copenhagen efter pandemien og myndighedernes restriktioner og diskuterede, hvordan vi opnår en mere robust økonomisk integration i Greater Copenhagens fire regioner og 85 kommuner. Og nok så vigtigt gav debattørerne deres bud på, hvordan vi kan gøre den grønne omstilling til en drivkraft for den økonomiske vækst i Greater Copenhagen.

Deltagerne i debatten:

Heino Knudsen, formand, Greater Copenhagen Committee, regionsrådsformand, Region Sjælland

Katarina Ammitzbøll, folketingsmedlem, Det Konservative Folkeparti

Steen Nielsen, vicedirektør, Dansk Industri

Petter Hartman, CEO, Medicon Valley Alliance

Karim Nielsen, indehaver, Savoy Hotel

Johannes Bøggild, Head of Group Public Affairs, Ørsted

 

Moderator: journalist Lene Johansen.