Grøn omstilling

Bæredygtig vækst via grøn omstilling


Globale klimaforandringer indtræffer med stadigt større hyppighed og styrke, og en omstilling til bæredygtighed i alle dele af samfundet er uomgængelig, hvis vi ønsker at bevare vores nuværende velstandsniveau og samfundsorden.

Omstillingen til bæredygtighed i økonomi og forbrug er en kolossal udfordring, der kræver ny viden, forandret adfærd og ny teknologi. Omstillingen er vanskelig og kostbar. Den er også en mulighed for at udvikle fremtidens teknologi og løsninger og basere en større del af Greater Copenhagens økonomi på grøn omstilling.

Fra Kalundborg i vest til Kristianstad i øst har Greater Copenhagen allerede en stærk position, hvad angår grøn omstilling. Den position skal vi bygge videre på. I november 2020 vil Greater Copenhagen lancere en markant politisk strategi for grøn omstilling og bæredygtig vækst. En strategi, der skal give et markant løft til virksomheder og offentlige organisationer, der kan og vil grønne løsninger og grøn teknologi.

Vi vil gøre Greater Copenhagen til en af de absolut førende metropolregion for viden og innovation inden for grøn omstilling. I samarbejde med regeringerne i Danmark og Sverige, EU og STRING bygger vi fremtidens grønne metropolregion.

Greencharter_linkbilled_dk

Læs Greater Copenhagen Green charter her

 

Hør Heino Knudsen, Regionsrådsformand Region Sjælland fortælle om Copenhagen Green:

Heino_Knudsen_ENGsub_29MB