ITS World Congress 2018 til København

Københavns skal være vært for ITS World Congress i Bella Center fra den 17. til den 21. september 2018. Det er den største internationale kongres for intelligente transportsystemer (ITS).

Københavns Kommune har valgt temaet ”Quality of Life”. Verdenskongressen skal fremvise de nyeste, internationale ITS-løsninger og give konkrete bud på, hvordan løsningerne skaber bedre livskvalitet for trafikanterne og borgerne. De intelligente transportsystemer skal give svar på nogle af tidens mest påtrængende udfordringer som klima, luftkvalitet, urbanisering, trængsel og trafiksikkerhed. Kongressen forventes at tiltrække mere end 4.000 delegerede, 10.000 besøgende og 400 udstillere.

ITS bidrager til Københavns Kommunes ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Ved hjælp af ITS-løsninger er det eksempelvis muligt at forbedre fremkommeligheden for cykler og kollektiv trafik og derved nedbringe CO2.

”På verdensplan oplever ITS stor vækst. Alene i København er der de sidste par år investeret op mod en halv milliard kr. i nye intelligente trafiksignaler og gadebelysning. Værtskabet er derfor et enestående udstillingsvindue for nye danskudviklede transportløsninger, forskningsresultater, teknologisk ekspertise samt produkter og services fra danske virksomheder”, udtaler Steffen Rasmussen, centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

ITS World Congress 2018 understøtter Københavns Kommunes erhvervs- og vækstpolitik om at styrke øresundsintegrationen – Greater Copenhagen. Gennem regionale partnerskaber – offentlige som private – skal verdenskongressen bidrage til at sætte gang i og styrke partnerskaber mellem Danmark og Sverige. I det hele taget skal kongressen være afsæt for et endnu stærkere nordisk samarbejde. Københavns Kommune har udvalgt en række ITS-temaer, som vil være i fokus ved ITS World Congress 2018. Ét af dem er netop ”Cross-border solutions” inden for ITS.

Københavns Kommune forventer, at mere end 15 demonstrationsprojekter og test vil blive gennemført i byrummet op til og under kongressen, så både delegerede, brugere og borgere kan blive inddraget i udviklingen inden for ITS. Her vil både små, mellemstore og større danske virksomheder få mulighed for at vise og teste deres innovative ITS-løsninger, hvor kongressen vil blive deres udstillingsvindue internationalt. ITS World Congress 2018 vil derfor være en ’driver’ for det regionale vækstpotentiale. Københavns Kommune har desuden indgået et partnerskab med Region Hovedstaden i forbindelse med verdenskongressen.

ITS World Congress 2018 vil ligeledes være en enestående platform for udviklere, forskere og internationale beslutningstagere, der beskæftiger sig med ITS og vækstpotentialet i ITS-industrien. Kongressen er et mødested for transportministre og EU-kommissionærer og et betydningsfuldt politisk forum for transportaftaler på tværs af landegrænser. Det er samtidig håbet fra Københavns Kommunes side, at vi fra Danmark bliver repræsenteret så bredt som muligt med deltagelse af borgmestre og kommuner fra alle landsdele.

Kongressen vil bidrage til nye arbejdspladser, produktudvikling og forskning, samtidig med at Danmark trækker i den gule førertrøje inden for intelligente transportsystemer på globalt plan. Mere end 200 danske virksomheder har potentiale til at markedsføre deres produkter og services på kongressen. Det er således ambitionen for kongressen, at Danmark skal øge salg af know-how og ekspertise på ITS-området til resten af verden.

Læse mere om ITS World Congress 2018