Nyheder

Tilmeld dig nyhedsbrev

Læs alle vores nyheder her

Praktikant til Greater Copenhagen 23 maj, 2022


Er du nysgerrig på, om en karriere indenfor public affairs eller internationalt samarbejde er noget for dig? Har du lyst til at arbejde med vækst, udvikling og innovation i en tværnational politisk organisation med 89 medlemmer fra Danmark og Sverige? Så har du nu muligheden for blive praktikant i Greater Copenhagen i efterårssemestre i 2022.

GREATER COPENHAGEN TAR MED METROPOLENS HÅLLBARA INNOVATIONER TILL H22 CITY EXPO 28 april, 2022


Är du redo att möta framtidens hållbara smarta städer och testa gränserna för vad som är möjligt med hjälp av privat-offentlig innovation? Greater Copenhagen är på plats på H22 City Expo i Helsingborg den 30 maj – 3 juli när de bjuder in välden för att utforska de nyaste innovationerna och smartaste idéerna för en stad som sätter människor och miljön i främsta rummet. Läs vidare för att få reda på var och när Greater Copenhagen deltar.

STÆRKT PARTNERSKAB SIKRER TRANSITKORRIDOR OG MODERNISERING AF ØRESUNDSAFTALE 28 april, 2022


Øresundsaftalen skal moderniseres og fornyes, og der skal laves en såkaldt transitkorridor mellem Danmark og Sverige for rejsende til / fra Bornholm og rejsende til / fra Københavns Lufthavn. Korridoren skal også gælde ved eventuelle fremtidige indrejserestriktioner. Det er konklusionerne fra vores møde i Greater Copenhagen Task Force mellem de svenske og danske ministre for nordisk samarbejde, Anna Hallberg og Flemming Møller Mortensen, Greater Copenhagen, Dansk Industri, Sydsvenska Handelskammare og Øresundsbron.

VI SÆTTER VÆKST OG UDVIKLING PÅ DAGSORDENEN, NÅR HOUSE OF GREATER COPENHAGEN RYKKER TIL FOLKEMØDET 28 april, 2022


Hvordan indfrier Greater Copenhagens målsætning om at skabe vækst og udvikling i Nordens største metropolregion? Det er organisationerne i House of Greater Copenhagen gået sammen om at finde ud af. House of Greater Copenhagen består af et partnerskab mellem Wonderful Copenhagen, Copenhagen Capacity, STRING, Interreg ÖKS og Greater Copenhagen – og du kan møde både os og de andre organisationer på Ydermolen på Folkemødet i Allinge den 16.-18. juni.

Press & Communication Manager til Greater Copenhagen 5 april, 2022


Er du skarp på kommunikation – både den interne og den eksterne? Tror du på, at skarp og vovet kommunikation kan flytte komplekse politiske dagsordener? Er du drevet af en iværksætterånd, og vil du gerne tage aktivt ejerskab til opbygningen af en dansk-svensk organisation til interessevaretagelse? Synes du, det lyder interessant og fagligt udviklende at arbejde i krydsfeltet mellem politik og økonomisk udvikling med partnere i Sverige og Danmark? Hvis du kan svare ja til dette, synes vi, at du skal søge vores ledige stilling som Press & Communication Manager i Greater Copenhagen.

Green netværksdag var en stor succes 4 april, 2022


Den 24. marts inviterede vi til Grøn Netværksdag hos Gate 21 i Albertslund for at genstarte den grønne dagsorden i hele regionen. Corona har længe stået i vejen for de fysiske møder, men netværksdagen gjorde det tydeligt, at regionen har rykket på den grønne dagsorden til trods. Og det stod klart, at vores to lande spiller hinanden stærke på kompetencer og vilje til grøn omstilling.

DANSK-SVENSK KRITIK AFVÆRGER ID-KONTROL – FOR NU 31 marts, 2022


I midten af marts udsendte Infrastrukturdepartementet i Stockholm et forslag om at genindføre ID-kontrollen. Greater Copenhagen tog sammen med gode partnere sagen op og indsendte høringssvar, indgik alliance med Dansk Industri og Sydsvenska Handelskammaren og satte et markant medietryk ind for at afværge genindførslen af tidligere tiders kaotiske rejsevilkår over Øresund. Det lykkedes heldigvis – for nu!

TASK FORCE OG DANSK-SVENSK JOBMESSE PÅ SAMME DAG 31 marts, 2022


Den 20. april afholder vi både vores halvårlige møde i Greater Copenhagen Task Force med deltagelse af den svenske og danske minister Anna Hallberg og Flemming Møller Mortensen og årets anden dansk-svenske jobmesse. Jobmessen afholdes i Malmø og er rettet mod hotel- og restaurantbranchen og arrangeres sammen med Københavns Kommune, Københavns Erhvervshus, Malmö stad, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og Arbetsformedlingen.

Executive Assistant til Greater Copenhagen 25 marts, 2022


Er du god til at organisere og motiveres du af administrative opgaver? Trives du med at arbejde i et omskifteligt politisk miljø og har mod på at være i en organisation, der fortsat udvikler sig? Kan du samtidigt nikke ja til, at du er imødekommende og får energi af at hjælpe andre, ja så synes vi, at du skal søge vores nyoprettede stillingen som Executive Assistant i Greater Copenhagen.

Analytikere til opbygning af ny analyseenhed i Greater Copenhagen 25 marts, 2022


Er du god til tal og data, og har du mod på at opbygge en ny analyseenhed? Synes du, at det lyder interessant og fagligt udviklende at arbejde med analyse i krydsfeltet mellem politik og økonomisk udvikling? Motiveres du af at arbejde med dygtige kolleger i et internationalt miljø? Så søg stillingen som en af to nye analytikere til vores nye analyseenhed i Greater Copenhagen.

Ny svensk grænsekontrol vil forvolde store skader 18 marts, 2022


Den svenske Riksdag hastebehandler om kort tid et lovforslag fra regeringen om at indføre grænsekontrol mod Danmark. Forslaget indebærer, at der fra 8. april 2022 indføres udvidet ID-kontrol for alle rejsende mod Sverige på Kastrup Station og i Helsingør. Dansk Industri (DI) og Greater Copenhagen frygter følgeskaderne af en kommende indførsel af grænsekontrol og opfordrer den svenske regering til at trække lovforslaget tilbage.

SOPHIE HÆSTORP ANDERSEN: OVERSKRIFTEN FOR I ÅR ER GENSTART 28 februar, 2022


Sophie Hæstorp Andersen er igen trådt ind i vores bestyrelse i Greater Copenhagen. Denne gang som forkvinde for bestyrelsen. I den forbindelse har vi spurgt Sophie Hæstorp Andersen, om hvordan hun ser det kommende år i Greater Copenhagen, og vi har optaget en video af en samtale mellem hende og sidste års formand, Carl Johan Sonesson. LÆS MERE OG SE VIDEOEN >>

400 SVENSKERE I BUS TIL JOBMESSE I BELLA CENTER 28 februar, 2022


4 busser, 40 virksomheder og 400 jobsøgende. Det er fakta om årets første dansk-svenske jobmesse, som Greater Copenhagen afholder den 8. marts sammen med et stærkt partnerfelt. Både danske og svenske jobsøgende deltager, og bag jobmessen står Københavns Kommune, Malmö Stad, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Arbetsformedlingen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og Greater Copenhagen.

KOM MED TIL GREATER COPENHAGEN GREEN NETVÆRKSDAG 28 februar, 2022


Greater Copenhagen har vedtaget en ambitiøs politisk strategi for grøn omstilling og bæredygtig vækst. En strategi, der skal give et markant løft til virksomheder, vidensinstitutioner og offentlige organisationer, der kan og vil grønne løsninger og grøn teknologi. Sammen med regioner, kommuner og partnere er vi i gang med at implementere vores politiske strategi – Greater Copenhagen Green Charter – og den 24. marts fejrer vi det første års arbejde. Det sker på en netværksdag hos Gate 21 i Albertslund, hvor partnere, netværk og medlemmer deltager. Og du er hermed inviteret!

Dansk-svensk ministermøde og jobmesse på samme dag 11 februar, 2022


PRESSEMEDDELELSE - 8. APRIL 2022 kl. 12:31.

Sophie Hæstorp Andersen bliver ny formand for Greater Copenhagen 10 februar, 2022


PRESSEMEDDELELSE - 10. FEBRUAR 2022 kl. 15:58

Mød Greater Copenhagens nye praktikanter 8 februar, 2022


Vi byder velkommen til vores to friske forårspraktikanter!

SITUATIONEN PÅ DET DANSKE OG SVENSKE ARBEJDSMARKED KRÆVER HANDLING 28 januar, 2022


Det er ingen hemmelighed, at vi lever i en grænseregion med bragende højkonjunktur, lav ledighed og et stort behov for arbejdskraft. Det har været den brændende platform for både debatten og den offentlige samtale i Danmark og Sverige meget længe. ”Det ikke bare kan, men skal vi gøre bedre”, siger Managing Director i Greater Copenhagen Tue David Bak, der forholder sig aktivt til udfordringerne i den dansk-svenske arbejdssituation.

STORT TAK TIL AFGÅENDE FORMAND CARL JOHAN SONESSON FOR ET STÆRK ÅR 28 januar, 2022


I februar takker Carl Johan Sonesson af som formand i Greater Copenhagen. Vi får heldigvis stadig gavn af Carl Johans stærke bidrag, da han fortsætter i vores bestyrelse og formandskab i 2022. I anledning af skiftet gør Carl Johan status over sit år som formand for Greater Copenhagen og deler sine visioner for, og hvordan vi skaber vækst og udvikling i årene fremover i Greater Copenhagen.

NYE PROFILER I GREATER COPENHAGENS BESTYRELSE 28 januar, 2022


Som følge af det danske kommunalvalg skifter bestyrelsen i Greater Copenhagen sammensætning i 2022. Vi siger goddag til nye, skarpe profiler og på gensyn til de kendte ansigter, der gennem flere år har været stærke ambassadører for Greater Copenhagens mærkesager.