Nyheder

Læs alle vores nyheder her

Grøn omstilling indtager Greater Copenhagens topmøde 2020 9 oktober, 2020

Bæredygtig vækst skal drive den grønne omstilling i Greater Copenhagen, og Greater Copenhagens topmøde 2020 i Roskilde den 13. november står derfor i den grønne omstillings tegn. Blandt gæsterne er klimaminister Dan Jørgensen og adm. dir. Brian Mikkelsen, Dansk Erhverv.

Bæredygtig vækst skal drive Greater Copenhagens grønne omstilling 1 oktober, 2020

Med vedtagelsen af et politisk charter om grøn omstilling, Greater Copenhagen Green, tager Greater Copenhagens 89 medlemsorganisationer nu det første skridt til et samarbejde om bæredygtig vækst og grøn omstilling i Sydsverige og Østdanmark.

Konsulent til Greater Copenhagen 5 september, 2020

Er du god til at igangsætte og drive projekter? Synes du, det lyder interessant og fagligt udviklende at arbejde i krydsfeltet mellem politik og økonomisk udvikling med partnere i Sverige og Danmark? Er du motiveret af at arbejde med dygtige kolleger i et internationalt miljø? Hvis du kan svare ja til dette, skal du søge vores ledige stilling som konsulent i Greater Copenhagen.

Corona rammer øresundspendlere med ekstra skattebureaukrati 2 september, 2020

Coronakrisen kan koste grænsependlere og virksomheder i Greater Copenhagen ekstra udgifter og skatteadministration, fordi pendlerne blev pålagt at arbejde hjemmefra. Det er uretfærdigt og skadeligt for mobiliteten og den økonomiske integration, advarer Greater Copenhagens Managing Director, Tue David Bak.

Øresunddirekt – 20 år i Øresundsregionens tjeneste 30 juni, 2020

Det er 20 år siden, informationstjenesten Øresunddirekt åbnede sammen med Øresundsbroen og begyndte at levere information til øresundspendlerne og regionens virksomheder.

Greater Copenhagen hilser nye regler om grænseåbning velkommen 18 juni, 2020

For borgere og erhvervsliv i Greater Copenhagen er det godt nyt, at den danske regering indfører nye rejseregler, som betyder, at regionens svenske indbyggere kan få adgang til Danmark fra den 27. juni.

Gik du glip af Greater Copenhagens debat på Altinget Sommermøde? 11 juni, 2020

Se debatten via linket herunder med politikere og erhvervslivets bud på, hvordan vækst, job og grøn omstilling kan afløse grænselukning og overnatningsforbud for turister

Greater Copenhagen opfordrer til regional løsning for grænseåbning 4 juni, 2020

Coronakrisen er en alvorlig trussel mod økonomien og velfærden i Greater Copenhagen, som omfatter Østdanmark og Sydsverige med flere end fire millioner indbyggere. Mens samfundet gradvist åbner igen, er den dansk-svenske grænse fortsat lukket for svenske rejsende til skade for den økonomiske aktivitet i regionen.

Greater Copenhagen ønsker klarhed om grænseåbning 29 maj, 2020

Coronapandemien har sat vores samfund på en hård prøve sundhedsmæssigt og økonomisk, og sundhedskrisen har samtidig vist, at sundhed og velstand er dybt afhængige af hinanden. Krisen har også gjort det tydeligt, hvor afhængige vi er af hinanden – ikke bare inden for vores egen kommune, region eller land, men på tværs af landegrænserne.

Tue David Bak bliver ny leder for Greater Copenhagens sekretariat 15 april, 2020

Greater Copenhagen henter ny leder i Tel Aviv. Tue David Bak bliver Managing Director for Greater Copenhagens sekretariat i København. Han kommer fra en stilling som direktør for Udenrigsministeriets Innovation Centre Denmark i Israel.

Heino Knudsen ny formand for Greater Copenhagen 4 marts, 2020

2020 byder på nye indsatser for arbejdsmarkedet og grøn omstilling i Greater Copenhagen

Stor opbakning til Greater Copenhagens topmøde 2019 22 november, 2019

Greater Copenhagens årlige møde 15. november for samarbejdets medlemsorganisatoioner havde rekordstor opslutning med omkring 165 deltagere. Topmødet foregik på Københavns Rådhus og var Greater Copenhagens fjerde af slagsen.

Frank Jensen: højhastighedstog skal bringe København, Stockholm og Hamborg tættere på hinanden 15 november, 2019

Greater Copenhagen holder 15. november sit fjerde årsmøde på Københavns Rådhus. Her skal kommuner og regioner i Greater Copenhagen drøfte øget mobilitet og integration af arbejdsmarkedet på tværs af Øresund med bl.a. arbejdsmarkedets parter og transportminister Benny Engelbrecht

Ledig stilling som Managing Director i Greater Copenhagen Committee 13 november, 2019

Greater Copenhagen Committee søger i øjeblikket en Managing Director for det fælles sekretariat i København.

Ny sekretariatschef for Greater Copenhagen Committee 9 oktober, 2019

Chefkonsulent Peter Krogsgaard, Københavns Kommune, er konstitueret sekretariatschef for Greater Copenhagen Committee's sekretariat i København.

Investering i ny infrastruktur er nødvendig 5 august, 2019

Kronik af formandskabet for Greater Copenhagen bragt i Børsen den 10. juli 2019

Lørdagens program i Greater Copenhagens Folkemødetelt 15 juni, 2019

Deltag i Greater Copenhagens lørdagsprogram på Folkemødet 2019 - vi fortsætter de spændende debatter i dag.

Fredagens program i Greater Copenhagens Folkemødetelt 14 juni, 2019

Greater Copenhagen fortsætter fredag, hvor vi slap torsdag, med en buket af inspirerende politiske debatter om udviklingen af vores region med 4,3 mio. indbyggere i Østdanmark og Sydsverige.

Økonomisk salvandsindsprøjtning til life science i Greater Copenhagen 13 juni, 2019

Life science er en styrkeposition i Greater Copenhagen-regionen, som dækker Østdanmark og Sydsverige. Og nu giver en økonomisk saltvandsindsprøjtning fra EU mulighed for at udvikle ny, banebrydende forskning i kroppens mikroorganismer.

Greater Copenhagen slår teltdugen til side til Folkemødet 2019 12 juni, 2019

Greater Copenhagen lægger ud med spændende debatter og events, når Folkemødet åbner torsdag den 13. juni. Her kan du læse om torsdagens program.