Nyheder

Tilmeld dig nyhedsbrev

Læs alle vores nyheder her

Greater Copenhagen: Grænselukning og PCR-test er ikke løsningen 22 december, 2021


Pressemeddelelse - 22. december 2021 kl. 18:46

Greater Copenhagen satte et stærk politisk aftryk i 2021 21 december, 2021


Året 2021 lakker mod enden, og derfor er det tid til at stoppe op, reflektere og kigge tilbage på året, der gik. Derfor giver vi mikrofonen til Managing Director, Tue David Bak, der vil kigge tilbage på året og se frem imod endnu et nyt år med endnu mere samarbejde mellem danske og svenske aktører i Greater Copenhagen.

Task Force og jobmesser skal skabe et integreret arbejdsmarked 21 december, 2021


Et fællestræk ved verdens førende innovations- og vækstmetropoler er, at de har et meget dynamisk arbejdsmarked. Mange nye job skabes. Og folk flytter let - og ofte - mellem job. Det gælder i Stockholm som i Silicon Valley. Et særtræk ved Greater Copenhagen er, at arbejdsmarkedet er delt på to lande. Et arbejdsmarked delt over to lande – og med kun én fast forbindelse mellem dem – har vist sig at besværliggøre den dynamik, der er nødvendig for at skabe arbejdspladser og vækst. Her har vi en udfordring som Stockholm og Silicon Valley er foruden. Og det er netop denne udfordring, som vi skal løse i Greater Copenhagen Task Force og gennem flere dansk-svenske jobmesser i 2022.

Gaardhøj og Waltersson om den svenske og danske infrastrukturplan 21 december, 2021


Den 24. november vedtog et bredt flertal i Folketinget aftalen ”Jernbanen skal fremtidssikres i hovedstadsområdet”. Den 3. december lagde Trafikverket i Sverige et forslag til en ny national plan for transportinfrastruktur frem for 2022-33. Vi har spurgt Mikaela Waltersson (M) og Lars Gaardhøj (S) om, hvad hhv. det svenske forslag og danske aftale betyder for arbejdet med infrastruktur i Greater Copenhagen? Begge er talspersoner for arbejdet med infrastruktur i Greater Copenhagen.

Sæt ansigt på Greater Copenhagen – Niels Hörup 8 december, 2021


Til sammen deler vi 1 vision mellem 2 lande, 4 regioner og 85 kommuner. En vision for de 4,4 millioner mennesker, der bor i Greater Copenhagen. Vi vil gøre vores metropolregion til et globalt center for vækst, bæredygtige løsninger og innovation. For at gøre vores vision genkendelig og for at vise vores unikke dansk-svenske samarbejde frem, vil vi stille politikerne i vores organisation to spørgsmål:

Heino Knudsen træder ind i Greater Copenhagens formandskab i 2022 30 november, 2021


Formandskabet i Greater Copenhagen roterer år for år, hvilket betyder, at Heino Knudsen genindtræder i formandskabet i 2022. Heino Knudsen, der til daglig er regionsrådsformand i Region Sjælland, kommer med rakatfart flyvende fra et regionsvalg, hvor han har fået fordoblet sit antal af personlige stemmer. Det er derfor en tydeligvis glad Heino Knudsen, der ser frem til at bidrage til udviklingen af Greater Copenhagen næste år.

”Vi är helt överens!” 30 november, 2021


”Vi är helt överens!” så sa Katrin Stjernfeldt Jammeh när hon tillsammans med Peter Danielsson den 8 november stod inför det svenska trafikutskottet i Riksdagen och Folketingets Transportudvalg för att tala om behovet av fler fasta förbindelser över Öresund. Greater Copenhagen drog därmed ett streck i debatten kring huruvida vi är överens om fler fasta förbindelser över Öresund.

Sæt ansigt på Greater Copenhagen – Carl Johan Sonesson 30 november, 2021


Til sammen deler vi 1 vision mellem 2 lande, 4 regioner og 85 kommuner. En vision for de 4,4 millioner mennesker, der bor i Greater Copenhagen. Vi vil gøre vores metropolregion til et globalt center for vækst, bæredygtige løsninger og innovation. For at gøre vores vision genkendelig og for at vise vores unikke dansk-svenske samarbejde frem, vil vi stille politikerne i vores organisation to spørgsmål:

Field trip i Greater Copenhagen for Sveriges trafikutskott og Danmarks transportudvalg 4 november, 2021


Den 8. november besøger det svenske trafikutskott i Riksdagen det danske transportudvalg og Greater Copenhagen.

Stockholm calling 29 oktober, 2021


Coronapandemien er bag os. Den internationale økonomi er igen i fuld gang. Og virksomheder fra Måløv til Malmø skriger på arbejdskraft.

Dansk-svensk jobmesse var en kæmpe succes 29 oktober, 2021


Tivoli, Post Nord, Salling Group og 15 andre store danske virksomheder var onsdag den 27. oktober til jobmesse i Malmø, hvor mere end 700 svenske jobsøgende var på udkig efter arbejde. Greater Copenhagen stod sammen med Malmö stad, Københavns Kommune, Dansk Erhverv og Arbetsformedlingen bag jobmessen, der fik besøg af Anna Hallberg, udenrigshandelsminister og minister med ansvar for nordisk samarbejde.

Tenna Korsbek projektansat til udviklingen af Life Science i Greater Copenhagen 26 oktober, 2021


Tenna Korsbek Andreasen er projektansat i Greater Copenhagen, og skal hjælpe med at udvikle vores Life Science område de næste fire måneder.

Ny dansk-svensk jobmesse ser dagens lys 19 oktober, 2021


Pressemeddelelse - 19. oktober kl. 07:00

Praktikant til Greater Copenhagen 5 oktober, 2021


Er du nysgerrig på, om en karriere indenfor public affairs eller internationalt samarbejde er noget for dig? Har du lyst til at arbejde med vækst, udvikling og innovation i en tværnational politisk organisation med 89 medlemmer fra Danmark og Sverige? Så har du nu muligheden for blive praktikant i Greater Copenhagen i forårssemestre i 2022.

Internship at Greater Copenhagen 5 oktober, 2021


Do you strive for a carrier within public and international affairs? Do you want to try working with growth, development and innovation at a transnational political organization with 89 members from Denmark and Sweden? Now you have the possibility to join Greater Copenhagen as an intern in the Spring semester of 2022.

Verdens øjne er rettet mod innovative projekter i Greater Copenhagen 29 september, 2021


Ejer du eller kender du til et innovativt projekt inden for grøn, sund og bæredygtig byudvikling? Et projekt, der ligger i en kommune eller region, i en virksomhed eller start-up, der arbejder med offentlige aktiviteter i Greater Copenhagen? Vil du have coaching omkring kommercialisering samt adgang til næste sommers største happening indenfor innovation?

Svenskerne skal holde hjulene i gang i danske virksomheder 20 september, 2021


Vi kalder det at slå to fluer med ét smæk. Flere jobsøgende i Sydsverige bør søge job i København og Sjælland - det vil gavne både Danmark, hvor virksomhederne skriger på arbejdskraft, og Sverige, hvor arbejdsløsheden i Skåne er relativt høj. Derfor arrangerer vi sammen med en række stærke samarbejdspartnere et matchmaking-event - en jobmesse i Malmø den 27. oktober.

Dansk og svensk minister: Potentialet i grænseoverskridende arbejdsmarked skal udnyttes. 3 september, 2021


Pressemeddelelse - 3. september 2021 kl. 10:14

Nordisk ministermøde 27 august, 2021


Ministre for nordisk samarbejde skal diskutere genstart af Greater Copenhagen. Den 1. september er Greater Copenhagen vært for et møde mellem Flemming Møller Mortensen og Anna Hallberg, hhv. den danske og svenske minister for nordisk samarbejde, hvor vi sammen med Dansk Industri, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Öresundsbron m.fl. skal tale om, hvordan vi kan genstarte samarbejdet i Greater Copenhagen.

Research Assistant 24 august, 2021


Clemens Nils Berg Larsen er startet i Greater Copenhagen som Research Assistant. Clemens arbejder deltid, mens han færdiggør sin kandidat i statskundskab ved Københavns Universitet.