Nyheder

Tilmeld dig nyhedsbrev

Læs alle vores nyheder her

"Der er bedre løsninger end ID-kontrol" 30 november, 2022


ID-kontrol med transportøransvar er ødelæggende for arbejdsmarkedet og dyrt for Sverige. Derudover findes der bedre løsninger, understreger Tue David Bak, Managing Director i Greater Copenhagen. Et interview med Sveriges migrationsminister og en fælles udtalelse fra Greater Copenhagen, Sydsvenska Handelskammaren og Dansk Industri har sat gang i diskussionen om ID- og grænsekontrol igen.

Rekordmange besøgende på jobmessen på tværs af sundet 10 november, 2022


2.000 besøgende mødte 38 virksomheder. Jobmessen på tværs af sundet har været en succes.

M5 Øst – Lilla linje er den bedste mulighed for ny metrolinje, siger Greater Copenhagen 10 november, 2022


Greater Copenhagen bakker op om M5 Øst-forslaget om en ny metrolinje i København, da dette forslag åbner for flest muligheder for en fremtidig Øresundsmetro.

Life Science vækstinitiativ skalerer nye løsninger mod overvægt 10 november, 2022


Overvægt i befolkningen er et globalt problem. Projektet Erhvervsfyrtårnet Life Science skaber et samarbejde i Greater Copenhagen, der skal udvikle nye løsninger på problemet med overvægt.

Nye tiltag kan erstatte grænsekontrollen, mener grænsepolitiet 10 november, 2022


Grænsekontrol og styrkede ydre grænser til EU kan erstatte Sveriges nuværende grænsekontrol, som næppe har nogen betydning for kriminalitet. Grænsepolitiet i Region Syd ser positivt på nye forslag.

Debat i Dagens Industri: "Grænsekontrol er en byrde for Sverige" 10 november, 2022


"Sveriges nye regering ønsker at investere i nordisk samarbejde og styrke samarbejdet inden for EU. Det er glædeligt, men hvis grænsekontrollen fortsætter i sin nuværende form, risikerer den nye justitsminister Gunnar Strömmer at begå en stor fejl, der kan skade Sverige i stedet for at hjælpe."

Praktikant til Greater Copenhagen 7 november, 2022


Er du nysgerrig på, om en karriere indenfor public affairs eller internationalt samarbejde er noget for dig? Har du lyst til at arbejde med vækst, udvikling og innovation i en tværnational politisk organisation med 89 medlemmer fra Danmark og Sverige? Så har du nu muligheden for blive praktikant i Greater Copenhagen i forårssemestre i 2023.

Pressemeddelelse: Indbydelse til jobmesse på tværs af Øresund tirsdag den 25. oktober 20 oktober, 2022


800 ansøgte jobs, 167 ansættelser og 100,2 mio. DKK i samfundsøkonomisk gevinst er resultatet af de tre forudgående jobmesser. Nu kommer den fjerde. Men der er grænsebarrierer, der hindrer regionens arbejdsmarkedet i at udnytte det fulde potentiale, mener Kate Plaskonis, ansvarlig for arbejdsmarkedspolitik i Greater Copenhagen.

Tid til en ny messe for arbejde på tværs af sundet 29 september, 2022


1.600 svenske arbejdssøgende har mødt 80 virksomheder på tre jobmesser i Greater Copenhagens regi. Nu er det tid til den fjerde messe, og denne gang deltager også svenske arbejdsgivere.

Anerkendt analyse viser Københavns Lufthavns store betydning for regionen 29 september, 2022


Københavns Lufthavn genererer 136 mia. SEK/96 mia. DKK og 23.000 jobs i Greater Copenhagen (Øresundsregionen), viser en ny analyse fra Greater Copenhagen, der vækker opmærksomhed.

PRESSEMEDDELELSE: Københavns Lufthavn genererer 95,7 milliarder DKK og 23.000 job i Greater Copenhagen. 26 september, 2022


Ny analyse fra Greater Copenhagen viser, at Københavns Lufthavn bidrager til en samfundsøkonomisk gevinst, der udgør 73 mia. DKK i Region Hovedstaden, 10 mia. DKK Region Sjælland og 10 mia. DKK i Region Skåne.

Praktikant til Greater Copenhagen 23 maj, 2022


Er du nysgerrig på, om en karriere indenfor public affairs eller internationalt samarbejde er noget for dig? Har du lyst til at arbejde med vækst, udvikling og innovation i en tværnational politisk organisation med 89 medlemmer fra Danmark og Sverige? Så har du nu muligheden for blive praktikant i Greater Copenhagen i efterårssemestre i 2022.

GREATER COPENHAGEN TAR MED METROPOLENS HÅLLBARA INNOVATIONER TILL H22 CITY EXPO 28 april, 2022


Är du redo att möta framtidens hållbara smarta städer och testa gränserna för vad som är möjligt med hjälp av privat-offentlig innovation? Greater Copenhagen är på plats på H22 City Expo i Helsingborg den 30 maj – 3 juli när de bjuder in välden för att utforska de nyaste innovationerna och smartaste idéerna för en stad som sätter människor och miljön i främsta rummet. Läs vidare för att få reda på var och när Greater Copenhagen deltar.

STÆRKT PARTNERSKAB SIKRER TRANSITKORRIDOR OG MODERNISERING AF ØRESUNDSAFTALE 28 april, 2022


Øresundsaftalen skal moderniseres og fornyes, og der skal laves en såkaldt transitkorridor mellem Danmark og Sverige for rejsende til / fra Bornholm og rejsende til / fra Københavns Lufthavn. Korridoren skal også gælde ved eventuelle fremtidige indrejserestriktioner. Det er konklusionerne fra vores møde i Greater Copenhagen Task Force mellem de svenske og danske ministre for nordisk samarbejde, Anna Hallberg og Flemming Møller Mortensen, Greater Copenhagen, Dansk Industri, Sydsvenska Handelskammare og Øresundsbron.

VI SÆTTER VÆKST OG UDVIKLING PÅ DAGSORDENEN, NÅR HOUSE OF GREATER COPENHAGEN RYKKER TIL FOLKEMØDET 28 april, 2022


Hvordan indfrier Greater Copenhagens målsætning om at skabe vækst og udvikling i Nordens største metropolregion? Det er organisationerne i House of Greater Copenhagen gået sammen om at finde ud af. House of Greater Copenhagen består af et partnerskab mellem Wonderful Copenhagen, Copenhagen Capacity, STRING, Interreg ÖKS og Greater Copenhagen – og du kan møde både os og de andre organisationer på Ydermolen på Folkemødet i Allinge den 16.-18. juni.

Press & Communication Manager til Greater Copenhagen 5 april, 2022


Er du skarp på kommunikation – både den interne og den eksterne? Tror du på, at skarp og vovet kommunikation kan flytte komplekse politiske dagsordener? Er du drevet af en iværksætterånd, og vil du gerne tage aktivt ejerskab til opbygningen af en dansk-svensk organisation til interessevaretagelse? Synes du, det lyder interessant og fagligt udviklende at arbejde i krydsfeltet mellem politik og økonomisk udvikling med partnere i Sverige og Danmark? Hvis du kan svare ja til dette, synes vi, at du skal søge vores ledige stilling som Press & Communication Manager i Greater Copenhagen.

Green netværksdag var en stor succes 4 april, 2022


Den 24. marts inviterede vi til Grøn Netværksdag hos Gate 21 i Albertslund for at genstarte den grønne dagsorden i hele regionen. Corona har længe stået i vejen for de fysiske møder, men netværksdagen gjorde det tydeligt, at regionen har rykket på den grønne dagsorden til trods. Og det stod klart, at vores to lande spiller hinanden stærke på kompetencer og vilje til grøn omstilling.

DANSK-SVENSK KRITIK AFVÆRGER ID-KONTROL – FOR NU 31 marts, 2022


I midten af marts udsendte Infrastrukturdepartementet i Stockholm et forslag om at genindføre ID-kontrollen. Greater Copenhagen tog sammen med gode partnere sagen op og indsendte høringssvar, indgik alliance med Dansk Industri og Sydsvenska Handelskammaren og satte et markant medietryk ind for at afværge genindførslen af tidligere tiders kaotiske rejsevilkår over Øresund. Det lykkedes heldigvis – for nu!

TASK FORCE OG DANSK-SVENSK JOBMESSE PÅ SAMME DAG 31 marts, 2022


Den 20. april afholder vi både vores halvårlige møde i Greater Copenhagen Task Force med deltagelse af den svenske og danske minister Anna Hallberg og Flemming Møller Mortensen og årets anden dansk-svenske jobmesse. Jobmessen afholdes i Malmø og er rettet mod hotel- og restaurantbranchen og arrangeres sammen med Københavns Kommune, Københavns Erhvervshus, Malmö stad, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og Arbetsformedlingen.

Executive Assistant til Greater Copenhagen 25 marts, 2022


Er du god til at organisere og motiveres du af administrative opgaver? Trives du med at arbejde i et omskifteligt politisk miljø og har mod på at være i en organisation, der fortsat udvikler sig? Kan du samtidigt nikke ja til, at du er imødekommende og får energi af at hjælpe andre, ja så synes vi, at du skal søge vores nyoprettede stillingen som Executive Assistant i Greater Copenhagen.