Nyheder

Læs alle vores nyheder her

Greater Copenhagens sekretariat får tre nye ansigter 15 januar, 2021


Med det nye års begyndelse har Greater Copenhagens sekretariat ansat Nicolai Juel Vædele, Christian Hørdum Andersen og Denise Nilsson til at hjælpe samarbejdsorganisationen med at gøre Greater Copenhagen til en af verdens førende vækstmetropoler.

Infrastruktur stopper ikke ved landegrænserne 11 januar, 2021


Sverige og Danmarks regeringer og ansvarlige myndigheder skal se længere end til deres landegrænser, når de planlægger fremtidens infrastruktur, skriver Mikaela Waltersson, regionsrådsformand i region Halland (M) og Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden (S).

Digital konference om fremtidens grønne mobilitet i Greater Copenhagen 8 januar, 2021


Den 19.-20. januar afholder Greater Copenhagen og en række partnere den digitale konference Fremtidens Grønne Mobilitet, hvor det er muligt kun at deltage i udvalgte dele af konferencen.

Ingen grænse i hjertet af det regionale samarbejde 6 januar, 2021


”Det är inte framtiden att ha gränser mitt i hjärtat av regionala samarbeten”, siger vores nye formand Carl Johan Sonesson, regionsrådsformand i Region Skåne, i dagens Expressen. Læs med i et længere interview herunder og få et indblik i fremtiden for Greater Copenhagen.

Øverst på agendaen i 2021 11 december, 2020


Faste forbindelser over Øresund, og coronaens konsekvenser for Greater Copenhagen står overst på agendaen, når Region Skåne bliver ordførende for Greater Copenhagen i 2021. Se videobudskab fra Region Skånes regionsrådsformand, Carl Johan Sonesson.

Fremstød for bedre kollektiv transport og infrastruktur 8 december, 2020


Effektiv infrastruktur og sammenhængende kollektivt transportsystem er afgørende for den økonomiske vækst og udvikling i Greater Copenhagen.

Project Manager til Greater Copenhagen 26 november, 2020


Er du god til at samle mange organisationer og få dem til at stå sammen om en politisk sag? Får du energi af at igangsætte og drive projekter? Synes du, det lyder interessant og fagligt udviklende at arbejde i krydsfeltet mellem politik og økonomisk udvikling med partnere i Sverige og Danmark? Er du motiveret af at arbejde med dygtige kolleger i et internationalt miljø? Hvis du kan svare ja til dette, skal du søge vores ledige stilling som konsulent i Greater Copenhagen. (Deadline for ansøgning er d. 11. december. )

Konsulent / seniorkonsulent til Greater Copenhagen 2 november, 2020


Er du god til at samle mange organisationer og få dem til at stå sammen om en politisk sag? Får du energi af at igangsætte og drive projekter? Synes du, det lyder interessant og fagligt udviklende at arbejde i krydsfeltet mellem politik og økonomisk udvikling med partnere i Sverige og Danmark? Er du motiveret af at arbejde med dygtige kolleger i et internationalt miljø? Hvis du kan svare ja til dette, skal du søge vores ledige stilling som konsulent i Greater Copenhagen.

Grøn omstilling indtager Greater Copenhagens topmøde 2020 9 oktober, 2020


Bæredygtig vækst skal drive den grønne omstilling i Greater Copenhagen, og Greater Copenhagens topmøde 2020 i Roskilde den 13. november står derfor i den grønne omstillings tegn. Blandt gæsterne er klimaminister Dan Jørgensen og adm. dir. Brian Mikkelsen, Dansk Erhverv.

Bæredygtig vækst skal drive Greater Copenhagens grønne omstilling 1 oktober, 2020


Med vedtagelsen af et politisk charter om grøn omstilling, Greater Copenhagen Green, tager Greater Copenhagens 89 medlemsorganisationer nu det første skridt til et samarbejde om bæredygtig vækst og grøn omstilling i Sydsverige og Østdanmark.

Konsulent til Greater Copenhagen 5 september, 2020


Er du god til at igangsætte og drive projekter? Synes du, det lyder interessant og fagligt udviklende at arbejde i krydsfeltet mellem politik og økonomisk udvikling med partnere i Sverige og Danmark? Er du motiveret af at arbejde med dygtige kolleger i et internationalt miljø? Hvis du kan svare ja til dette, skal du søge vores ledige stilling som konsulent i Greater Copenhagen.

Corona rammer øresundspendlere med ekstra skattebureaukrati 2 september, 2020

Coronakrisen kan koste grænsependlere og virksomheder i Greater Copenhagen ekstra udgifter og skatteadministration, fordi pendlerne blev pålagt at arbejde hjemmefra. Det er uretfærdigt og skadeligt for mobiliteten og den økonomiske integration, advarer Greater Copenhagens Managing Director, Tue David Bak.

Øresunddirekt – 20 år i Øresundsregionens tjeneste 30 juni, 2020

Det er 20 år siden, informationstjenesten Øresunddirekt åbnede sammen med Øresundsbroen og begyndte at levere information til øresundspendlerne og regionens virksomheder.

Greater Copenhagen hilser nye regler om grænseåbning velkommen 18 juni, 2020


For borgere og erhvervsliv i Greater Copenhagen er det godt nyt, at den danske regering indfører nye rejseregler, som betyder, at regionens svenske indbyggere kan få adgang til Danmark fra den 27. juni.

Gik du glip af Greater Copenhagens debat på Altinget Sommermøde? 11 juni, 2020


Se debatten via linket herunder med politikere og erhvervslivets bud på, hvordan vækst, job og grøn omstilling kan afløse grænselukning og overnatningsforbud for turister

Greater Copenhagen opfordrer til regional løsning for grænseåbning 4 juni, 2020


Coronakrisen er en alvorlig trussel mod økonomien og velfærden i Greater Copenhagen, som omfatter Østdanmark og Sydsverige med flere end fire millioner indbyggere. Mens samfundet gradvist åbner igen, er den dansk-svenske grænse fortsat lukket for svenske rejsende til skade for den økonomiske aktivitet i regionen.

Greater Copenhagen ønsker klarhed om grænseåbning 29 maj, 2020


Coronapandemien har sat vores samfund på en hård prøve sundhedsmæssigt og økonomisk, og sundhedskrisen har samtidig vist, at sundhed og velstand er dybt afhængige af hinanden. Krisen har også gjort det tydeligt, hvor afhængige vi er af hinanden – ikke bare inden for vores egen kommune, region eller land, men på tværs af landegrænserne.

Tue David Bak bliver ny leder for Greater Copenhagens sekretariat 15 april, 2020


Greater Copenhagen henter ny leder i Tel Aviv. Tue David Bak bliver Managing Director for Greater Copenhagens sekretariat i København. Han kommer fra en stilling som direktør for Udenrigsministeriets Innovation Centre Denmark i Israel.

Heino Knudsen ny formand for Greater Copenhagen 4 marts, 2020


2020 byder på nye indsatser for arbejdsmarkedet og grøn omstilling i Greater Copenhagen

Stor opbakning til Greater Copenhagens topmøde 2019 22 november, 2019


Greater Copenhagens årlige møde 15. november for samarbejdets medlemsorganisatoioner havde rekordstor opslutning med omkring 165 deltagere. Topmødet foregik på Københavns Rådhus og var Greater Copenhagens fjerde af slagsen.