Nyheder

Tilmeld dig nyhedsbrev

Læs alle vores nyheder her

Dansk og svensk minister: Potentialet i grænseoverskridende arbejdsmarked skal udnyttes. 3 september, 2021


Pressemeddelelse - 3. september 2021 kl. 10:14

Nordisk ministermøde 27 august, 2021


Ministre for nordisk samarbejde skal diskutere genstart af Greater Copenhagen. Den 1. september er Greater Copenhagen vært for et møde mellem Flemming Møller Mortensen og Anna Hallberg, hhv. den danske og svenske minister for nordisk samarbejde, hvor vi sammen med Dansk Industri, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Öresundsbron m.fl. skal tale om, hvordan vi kan genstarte samarbejdet i Greater Copenhagen.

Research Assistant 24 august, 2021


Clemens Nils Berg Larsen er startet i Greater Copenhagen som Research Assistant. Clemens arbejder deltid, mens han færdiggør sin kandidat i statskundskab ved Københavns Universitet.

Se vores Folkemødedebatter i fuld længde 23 juli, 2021


Se eller gense Greater Copenhagens spændende debatter lige her.

Greater Copenhagen Green foldes ud - kort og godt 20 juli, 2021


Se vores Green område præsenteret kort og illustrativt i en ny, digital folder på både svensk og dansk.

Se videohighlights fra Folkemødet 9 juli, 2021


I juni afholdt vi Folkemøde i et Corona-venligt setup med online hybriddebatter, hvor paneldeltagerne deltog enten fra Altingets gård i København, fra Allinge eller en ekstern opkobling. Vi kom rundt om mange interessante spørgsmål og holdninger, som vi vil følge op på i efteråret. Du kan gense korte videohighlights fra alle tre debatter herunder.

Søren Boutrup projektansættes året ud 8 juli, 2021


Søren Boutrup er projektansat året ud i Greater Copenhagen som Innovation Lead. Søren skal hjælpe med at forberede Greater Copenhagens deltagelse i den store internationale konference H22 City Expo, der afvikles sommeren 2022 i Helsingborg. grea

Greater Copenhagen deltager i Folkemødet 2021 9 juni, 2021

Ny spiller på holdet – velkommen til Irene 25 maj, 2021


Irene Veje Rønsbo er i maj startet som Advisor, Communication i Greater Copenhagen. Irene vil arbejde deltid, så hun samtidig kan færdiggøre sine studier på Copenhagen Business School.
Tag godt imod hende.

Nyt partnerskab optimerer milliardstore samfundsinvesteringer, skaber innovation og grønne arbejdspladser 6 maj, 2021


Et stærkt dansk-svensk partnerskab med bl.a. Københavns Kommune, Malmö Stad og Helsingborgs stad går sammen om at skabe klimatilpasningens svar på Silicon Valley. Partnerskabet er iværksat af Greater Copenhagen og skal fremme løsninger med eksportpotentiale og skabe grønne arbejdspladser.

Hjælp os med at tegne Nordeuropas vækstmetropol 15 april, 2021


Leder du efter et studiejob, hvor du får lov til at arbejde med meget brede ansvarsområder? Og drømmer du om et arbejde i krydsfeltet mellem kommunikation, medier og internationale spørgsmål? Så har vi en oplagt stilling til dig som Student Assistant, hvor du får lov til at bidrage, til at lære og til at få indsigt i arbejdet i en dansk-svensk samarbejdsorganisation. Vi kalder det at tegne Nordeuropas vækstmetropol Greater Copenhagen. Vil du tegne den sammen med os?

Student til analyseopgaver i Greater Copenhagen 15 april, 2021


Er du god til tal og data? Og er du god til formidling heraf? Synes du, det lyder interessant og fagligt udviklende at arbejde med analyse i krydsfeltet mellem politik og økonomisk udvikling? Så synes vi, at du skal blive vores nye kollega, og derfor søge stillingen hos os som Student Assistant i Greater Copenhagen sekretariatet, som ligger i hjertet af København.

Tilmeld dig nu: Digital konference om fremtidens transportsystem den 21. april 12 april, 2021


Tre års arbejde med at skabe fremtidens sammenhængende transportsystem i Greater Copenhagen er ved at nå sin ende. Derfor inviterer vi sammen med projektet ”Et sammenhængende transportsystem i Greater Copenhagen” nu til en digital slutkonference. Regioner og kommuner fra begge sider af Øresund har arbejdet intensivt på at nå frem til en række resultater og anbefalinger, som vil blive fremlagt på konferencen.

Greater Copenhagen: En fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg er en topprioritet 26 marts, 2021


En fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg er en mulighed for at sprede integrationen til endnu et større område i Greater Copenhagen. Der er i Greater Copenhagen enighed om, at en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg skal bygges og påbegyndes så hurtigt som muligt. Greater Copenhagens formand og næstformand uddyber her hvorfor.

Nyt stort dansk-svensk partnerskab skal løse fremtidens energiudfordringer 2 marts, 2021


Store danske og svenske virksomheder, offentlige samarbejdspartnere, universitetsverden og netværks- og innovationsorganisationer går sammen om at løse en af den grønne omstillings store udfordringer: At bruge den vedvarende energi fra sol og vind intelligent og fleksibelt og dermed reducere landenes samlede CO2-udledning.

Nyansættelse: Opruster i kampen mod grænsehindringer 18 februar, 2021


Greater Copenhagens sekretariat opruster med en ny spiller på holdet. Kate Plaskonis ansættes som Advisor med ansvar for arbejdsmarked. Dermed er Greater Copenhagen i endnu større grad klar til at kæmpe imod begrænsninger for et fælles dansk-svensk arbejdsmarked.

En fælles dansk-svensk ’Corona task force’ vil kunne gøre livet lettere for tusindvis af danskere og svenskere 15 februar, 2021


”Jeg erkender nødvendigheden af, at vi skal holde coronasmitten og den sydafrikanske variant nede. Og at restriktioner kan være nødvendige. Desværre går det endnu engang ud over grænsependlerne, der er så afgørende for at økonomien i hovedstaden kan holde sig kørende”, siger Tue David Bak, Managing Director i Greater Copenhagen.

Danskere tvinges til at genoverveje deres job i Sverige 12 februar, 2021


Skatteregler, krav om fysisk tilstedeværelse i Sverige under Coronahjemsendelser og unødvendig administration tvinger danskere med arbejde i Sverige til at overveje, om de skal sige deres job op. Løsningen synes at være ligetil: Lempelse af krav om fysisk tilstedeværelse i Sverige under en pandemi. Men knap et år efter pandemiens indtog lader løsningen vente på sig.

Greater Copenhagen: Et skridt nærmere en HH-forbindelse 11 februar, 2021


På gårdagens bestyrelsesmøde besluttede Greater Copenhagens bestyrelse, at HH-analysen giver afsæt for, at vi nu tager næste skridt mod målet om at skabe fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

Greater Copenhagens sekretariat får tre nye ansigter 15 januar, 2021


Med det nye års begyndelse har Greater Copenhagens sekretariat ansat Nicolai Juel Vædele, Christian Hørdum Andersen og Denise Nilsson til at hjælpe samarbejdsorganisationen med at gøre Greater Copenhagen til en af verdens førende vækstmetropoler.