Lighting Metropolis

Lighting Metropolis skal gøre Greater Copenhagen til verdensførende Living Lab for intelligent bymæssig belysning. Målet er at styrke den vigtige rolle, som belysning kan spille i at fremme sikkerhed, tilgængelighed, identitet, sundhed og uddannelse for mennesker i byerne.

En lysere region

Lighting Metropolis vil sætte Greater Copenhagen på landkortet som centrum for et samarbejde mellem regioner, kommuner, private virksomheder og vidensinstitutioner om at udvikle og fremvise førende intelligent urban lighting. Hermed bliver Greater Copenhagen en destination for besøgende, som ønsker at se de nyeste og bedste løsninger inden for intelligent belysning og relateret Smart City-teknologi, der er udført i praksis i gadebilledet og i bygninger.

Innovation via samarbejde

Lighting Metropolis vil arbejde for at gøre Greater Copenhagen til regionen, hvor globale virksomheder investerer i innovation, afprøvning og fremvisning af fremtidens løsninger i samarbejde med byer, forskningsinstitutioner og lokale virksomheder.

Greater Copenhagen er hjemsted for stærke forskningsmiljøer inden for lysdesign, fotonik og biologisk belysning. Disse kompetencer er spredte og ikke tilstrækkelig koordinerede. Ved at bringe regionens kompetencer i et tættere samspil, vil det fulde potentiale af ny belysning og Smart City-teknologi maksimeres til fordel for byer, borgere og virksomheder.

Partnere i Lighting Metropolis

  • Regioner: Region Hovedstaden, Region Skåne
  • Kommuner: Albertslund, København, Roskilde, Frederikssund, Kalundborg, Egedal, Malmö, Lund, Helsingborg
  • Universiteter: Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Lunds Universitet (IIIEE, Miljöpsykologi), Aalborg Universitet (AAU)
  • Organisationer: Invest in Skåne, Copenhagen Capacity, Gate 21, Innovation Skåne
  • Virksomheder: DONG Energy, Kraftringen, Zumtobel Group, TDC, Citelum, Philips, Cisco (associeret partner)

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål vedrørende Lighting Metropolis, er du velkommen til at kontakte:

 

Projektsekretariatet i Gate 21
Tlf. +45 43 68 34 00

 

Sif Enevold, Chefprojektleder
Tlf: +45 31 45 67 47
sif.enevold@albertslund.dk