Rapporter
Udviklingen af togtrafikken er behandlet i fire hovedscenarier, der er designet med det formål at opnå mere integration indenfor regionen og skabe større transportkapacitet og hurtigere trafik. Scenarierne indeholder både gods- og passagertogtrafik.
Strategiska scenarier för tågtrafiken i Greater Copenhagen
191029 Anslutande tågtrafik till Kastrup_KreeraAB (pdf)
Kastrup er den største lufthavn i Norden med 31 millioner rejsende i 2018. For at fortsætte væksten i Kastrup er mulig, er det en forudsætning, at der er effektive forbindelsesrejser til / fra lufthavnen. Denne rapport fokuserer på togforbindelserne til Kastrup; regionalt, nationalt og internationalt.
Incentiv geografisk afgrænsning af samfundsøkonomiske analyser
Samfundsøkonomiske analyser af infrastrukturprojekter belyser normalt samfundsøkonomien indenfor ét land, selvom projektet er grænseoverskridene.
Utveckling av gods på järnväg i Greater Copenhagen (pdf)
Utveckling av gods på järnväg i Greater Copenhagen, 10 frågor & svar, dansk och svensk version (pdf)
Knutpunktskapacitet 2050 i Greater Copenhagen - Köpenhamn och Malmö
København H og Malmö C er centrale knudepunkter for togtrafikken i Greater Copenhagen. Begge stationer savner kapacitet til fremtidens togtrafik med Kattegatforbindelse og højhastighedstog.
Knutpunktskapacitet 2050 i Greater Copenhagen - PM Helsingborg
Stationen Helsingborg Central (Knutpunkten) skal udbygges med flere spor for at klare fremtidens togtrafik med en fast HH-forbindelse.
Denne rapport præsenterer et forslag til Systemplan 2050 for jernbanesystemet i Greater Copenhagen. Systemplanen er resultatet af delprojektet Strategiske scenarier for togtrafikken, der er et af tre delprojekter i Et sammenhængende transportsystem i Greater Copenhagen. Projektet skal bidrage til at realisere Greater Copenhagens ambitioner i det fælles Trafikcharter, der er parternes policy-papir om transport og infrastruktur.
2019-08-19 kortlægning af hindringer for rejsende i GC (pdf)
Rapporten præsenterer Epinions resultater af undersøgelsen ‘Kortlægning af hindringer for rejsende i Greater Copenhagen’ med formålet er at få en bedre forståelse af rejsen over Øresund og kortlægge hvilke friktioner og udfordringer (pains), muligheder og gevinster (gains) de rejsende oplever, når de rejser med kollektiv transport over Øresund.
Resume _kortlægning af hindringer for rejsende i GC (pdf)
Anbefalinger – baseret på Kortlægningsanalyse (rapport - september 2019)
Analysen af rejsen over Øresund danner den empiriske baggrund for anbefalingerne. Anbefalingerne udspringer således af de rejsendes egne ønsker og udfordringer - i kondenseret form med fremhævelse af de vigtigste indsatsområder som er specifikt Øresundsrelateret.
Der er mange interessenter på området med forskellige tilgange til problemstillingerne og regionen. Gennem workshop med relevante aktører, møder i delprojektets referencegruppe og en uformelle arbejdsgruppe blev anbefalingerne præsenteret, diskuteret, justeret og yderligere udformede. Anbefalinger har været bl.a. udgangspunktet for flere af de konklusionerne og anbefalinger af projektet.
Forskerne fra Lund Universitet og K2 har lavet en undersøgelse af de aktuelle problemer med hensyn til at forbedre sammenhængen i det grænseoverskridende offentlige transportsystem, især i forhold til billettering og information om offentlig transport. Denne undersøgelse omfatter kompilering og analyse af perspektiverne for de aktører, der er involveret i og påvirket af udviklingen af det grænseoverskridende transportsystem.
KPMG har på vegne af projektet udarbejdet en analyse af, hvordan samarbejdet om kollektiv trafik over Øresund kan styrkes, herunder komme med forslag til konkrete initiativer og udviklingsfaser. Det skal vurderes, hvordan udviklingsfaserne konkret bidrager til at løse de rejsendes udfordringer via fokus på de kunderettede opgaver. Desuden skal nationale strategiske overvejelser om den kollektive transport indgå i tilrettelæggelsen af initiativerne og udviklingsfaserne.
Analysen blev også udarbejdet med henblik på at fremlægge et forslag til bestyrelsen i Greater Copenhagen for at tage beslutning om det fremtidige samarbejde i den regionale kollektive trafik i Greater Copenhagen.
Greater Copenhagen verdenskendt for grøn og sammenhængende mobilitet (pdf)
Faktaark med delprojektets resultater og budskaber, herunder hvilke indsatser indenfor fremtidens grønne mobilitet, som Greater Copenhagen med fordel kan samarbejde om, hvis vi metropolen skal være verdenskendt for grøn og sammenhængende mobilitet.
Fremtidens mobilitet i et sammenhængende transportsystem (pdf)
Debatgrundlag til beslutningstagere i Greater Copenhagen baseret på resultater og budskaber fra de i delprojektet gennemførte workshops i 2019. Debatoplægget indeholder bl.a. forslag på turfordelingen for 2030 og 2050 på tværs af de forskellige typer geografi i Greater Copenhagen. Derudover er der også mere strategiske overvejelser for, hvilken rolle fremtidens mobilitet kan spille i et sammenhængende transportsystem, og hvordan vi kunne komme derhen.
Fossilfrie drivmedel i Greater Copenhagen – Kortlægning og analyse – Trivector & CONCITO (pdf)
Den fulde version af Trivector og CONCITO’s kortlægning og analyse fra foråret 2020. Formålet har været at få et fælles billede af den grønne omstilling af transportsektoren, herunder hvilke målsætninger der findes på lokalt/regionalt, hvilke barriere der opleves lokalt og regionalt samt hvor der kunne være en tværregional merværdi i et styrket samarbejde.
Fossilfrie drivmedel i Greater Copenhagen – Sammenfatning av analys – Trivector & CONCITO (pdf)
Denne rapport er et resume af den kortlægning og analyse, som Trivector og CONCITO som danner baggrund for anbefalingerne.
Fossilfrie drivmedel i Greater Copenhagen – Anbefalinger – Trivector & CONCITO (pdf)
På baggrund af en større kortlægning og analysearbejde har Trivector og CONCITO udarbejdet anbefalinger på konkrete indsatser, der kan iværksættes af de lokale og regionale aktører i Greater Copenhagen. Dette er suppleret af et forslag på en fælles målsætning for udbredelsen af fossilfrie drivmidler og infrastruktur. Sidst berører anbefalinger også de strategiske overvejelser for valg af drivmidler for den tunge transport i ScanMed korridoren.
Samfundsøkonomiske refleksioner over fremtidens mobilitet – Incentive (pdf)
Incentive giver en række generelle refleksioner på, hvorledes den samfundsøkonomiske metode kan give en mere retvisende værdisætning af klima, sundhed og luftforurening. Dette indebærer bl.a. en sammenligning mellem danske og svenske enhedspriser, værdisætning af udvalgte mobilitetsløsninger og de samfundsøkonomiske gevinster ved markante ændringer af den nuværende turfordeling.
Opsamlingsnotatet_Regional cykeludvikling_dansk (pdf)
I januar 2019 blev der afholdt en workshop med kommuner, regioner og interessegrupper inden for cykling. Vi diskuterede tre områder; Infrastruktur & koncept, cyklen i kombination med offentlig transport og samarbejde & organisering. Dagen sluttede med en politisk debat. Konklusionerne er i denne rapport.
Opsamlingsnotatet_workshop om fremtidens stationer og mobilitetsløsninger 2050 (pdf)
På denne workshop anvendte vi med udgangspunkt i tre forskellige scenarier for 2050 backcasting lignende øvelser til at udpege de vigtigste indsatser indenfor udviklingen af fremtidens stationer og mobilitetsløsninger i Greater Copenhagen. Til workshoppen havde vi udvalgt 30 repræsentanter fra offentlige myndigheder, trafikselskaber og private aktører med relevans for workshoppens tema.
Minikonference_fremtidens stationer og mobilitetsløsninger (pdf)
Konferencen omfattede dels en række faglige indlæg, dels et workshoparbejde, hvor der blev arbejdet videre med at kvalificere og identificere tidshorisonten for de initiativer og hændelser, som var blevet kortlagt i den tidligere workshop. Gruppearbejdet på minikonferencen er således et bidrag til en backcasting af ønskelige/nødvendige initiativer fra 2050 til dagens situation.
Opsamling_Moving People Konference_November 2019 (pdf)
I september 2019 arrangerede projektet konferencen ” Moving People – towards sustainable cities” sammen med flere partnere. Konklusionerne blev sammenfattet i seks anbefalinger i transportsektoren. Blandt de emner, der blev berørt på konferencen var partnerskaber, sundhedseffekter samt lokal/regional mobilitetsplanlægning.
Grøn omstilling
Berlin rykker tættere på
Turfordeling
Cykle til arbejde
Digitalisering
Svensk og dansk billet
Koordinering og forbedret trafikinformation
Sverige og Danmark rykker tættere på hinanden
Opgraderet kapacitet